Breng het gesprek tot leven

Dagvoorzitter

Tijdig inlezen, zaken voorbereiden en je betrokken voelen bij het totaal. Dat, samen met verbinding maken en de juiste vragen stellen, is goed dagvoorzitterschap.
Toelichting
Een evenement, congres of seminar stuurt zich niet vanzelf. Een dagvoorzitter verzekert jou als organisator van een dag die van begin tot eind op rolletjes loopt. Denk aan een aankondiging, een presentatie leiden, het format bewaken en gesprekken structureren. Een dagvoorzitter laat een evenement ordelijk verlopen, met voldoende ruimte voor spontaniteit.
Inhoud
Ieder evenement heeft een ander doel en een ander publiek en daar hoort ook een eigen manier van communiceren bij. Soms is een formele insteek gewenst, andere keren staat een ontspannen en informele sfeer centraal.Het gaat erom dat de rode lijn bewaakt wordt en het belangrijkste: dat de overkoepelende boodschap helder is voor iedereen. Op basis van de wensen wordt de wijze van modereren en presenteren afgestemd op de specifieke bijeenkomst en gasten.

Het proces maakt het resultaat...

...en daar is een simpel stappenplan voor nodig
1

Wat is het doel; wat moet het de bezoeker opleveren?

2

Wie is je doelgroep; wie de mens is achter het publiek?

3

Wat is je hoofdboodschap?

4

Welke werkvormen moeten we inzetten?

5

Wie kan er een bijdrage aan je event leveren?

6

Welke locatie of welk platform hebben we hiervoor nodig?

Voorbeeld: Twente Board

Gelukkig bouwt talent aan de groene technologie regio Twente

Tijdens de online sessie van de Twente Board op 20 mei zoomden we in op de talentprojecten uit onze investeringsprogramma’s. We gingen, onder leiding van dagvoorzitter Sandy Nijhuis, in gesprek met talenten uit de projecten zelf! Voorzitter Wim Boomkamp gaf een voorproefje van de resultaten uit de voortgangsrapportage die binnenkort verschijnt en Gyula Rychtarski reflecteerde op de talentprojecten vanuit haar rol als Programmamanager Talent. Ook het publiek deed enthousiast mee.

Benieuwd naar hoe Sandy op jouw evenement het gesprek tot leven brengt?

Neem contact op